Florista noslēpumi – kā tiek veidoti pušķi

Ziedi – šie burvīgie floras pārstāvji – no seniem laikiem tiek izmantoti, lai paustu visdziļākās jūtas, rotātu mājokli vai smeltos iedvesmu. Mūsdienu floristi spēj veidot elpu aizraujošus pušķus, kuri ne tikai priecēs aci, bet arī būs īsti mākslas darbi. Ņemot talkā mūsu padomus, arī Jūs varēsiet izveidot savu īpašo mākslas darbu no ziediem. Daži no pamatlikumiem pušķu veidošanā:

  • Iztēlojieties gatavu pušķi izmantojot trīs parametrus – augstums, platums un dziļums;
  • Ievērojiet izmantoto ziedu proporcijas, lai to nebūtu par maz vai par daudz;
  • Izvēlieties centrālo elementu, ap kuru tiks veidota visa kompozīcija;
  • Izmantojiet dažādu krāsu un formu ziedus.

Ja šie pamatlikumi šķiet paši par sevi saprotami un loģiski, tad nākamais solis būs izaicinošāks. Katrs ziedu meistars zina, ka ne visi ziedi “draudzējas” savā starpā, un mēs esam gatavi dalīties ar dažām veiksmīgākām kombinācijām:

  • lilijas var būt lieliski apvienotas ar flokšiem un īrisiem;
  • krizantēmām patīk hortenziju, gerberu vai paparžu sabiedrība;
  • eikalipta un pelašķu lapas izceļ gladiolu cēlumu.

Skaityti straipsnį “Florista noslēpumi – kā tiek veidoti pušķi” »

Tekstilė – paprastas būdas jaukiems namams sukurti

Turbūt pastebėjote, jog vieni namai atrodo jaukesni nei kiti. Tačiau neskubėkime spręsti, kodėl. Pasak stilistų, žmonės yra susidarę klaidingą nuomonę, kad namų aplinkos jaukumui ir šiltai aplinkai sukurti yra reikalingos begalinės investicijos ir kapitalinis remontas. Tiesa ta, kad kartais užtenka tik tinkamai pritaikyti tekstilės audinius, ir namai taps kur kas jaukesni ir šiltesni. Pakalbėkime, kaip prie bendro namų dizaino pritaikyti pagalvėles ir užuolaidas.

NamaiPagalvėlės. Pagalvėles reiktų rinktis pagal tai, kokį stilių apskritai namuose kuriate. Pavyzdžiui, kuriant tradicinį įvaizdį, dizaino specialistai rekomenduoja simetriškai ant sofos išdėlioti dvi ar keturias dideles aksomines ar šilkines pagalves. Siekiant eklektiško dekoro, nelyginį skaičių pagalvių reiktų sudėti atsitiktinėse vietose. Šios gali būti skirtingų audinių, tačiau svarbu, kad jas sietų bent vienas atspalvis. Jei namų dizainas modernus, pagalvėlės turėtų būti šiek tiek didesnės, siūlomi sandarūs ir lygūs audiniai (pavyzdžiui, medvilnės ir lino, kurie puikiai derės šiuolaikinėje aplinkoje) su geometriniais atspaudais,.

Skaityti straipsnį “Tekstilė – paprastas būdas jaukiems namams sukurti” »